Pro tady jsme - jak sluby poskytujeme ?  

Domov pod hradem ampach je pspvkovou organizac Pardubickho kraje.
Poskytuje sociln sluby uren pro zdravotn postien osoby s rozumovm postienm a eventuln s pidruenou tlesnou nebo smyslovou vadou.
Organizace zajiuje pt druh sociln slueb. Pedevm sluby pobytov celoron, a to jak v centru na ampachu,
tak v domcnostech sluby chrnn bydlen ve mst Letohrad. Dle provozuje krtkodob pobyty odlehovac slubu.
Men kapacita slueb je urena tak pro dti v domku v amberku anebo pro sluby pro osoby s chovn nronm na pi - poruchami autistickho spektra.
Organizace poskytuje tak ternn slubu v domcnostech uivatel podpora samostatnho bydlen a slubu sociln terapeutick dlny.

Nae zkladn hodnoty:
respekt - vstcnost - spoluprce - profesionalita - rozvoj

NAE ZKLADN PROGRAMOV PROHLEN  - POSLN ORGANIZACE: 

(POBYTOV SLUBA)
Zkladnm poslnm Domova pod hradem ampach  je poskytovat slubu zamenou na podporu rozvoje schopnost a nezvislosti uivatel, podporovat je v monostech vst bn zpsob ivota a rozhodovat o osobnch zleitostech. Poskytovat pomoc pi ochran a uplatovn prv a oprvnnch zjm uivatel slueb.

img_01_dozp_small.jpg


img_odrazka.jpg SLUBA CHRNN BYDLEN (CHB) a DOZP - komunitn domcnosti (dospl)
(POBYTOV SLUBA)
Zkladnm poslnm Domova pod hradem ampach ve slub chrnn bydlen a ve slub DOZP - komunitn domcnosti (dospl)  je umonit uivatelm t v prosted a zpsobem, kter jsou velmi podobn ivotu lid v bn domcnosti. Podporovat uivatele tto sluby v  zskvn a upevovn schopnost a dovednost vst bn zpsob ivota a rozhodovat o osobnch zleitostech. Poskytovat pomoc pi ochran a uplatovn prv a oprvnnch zjm uivatel slueb.

img_02_chb_small.jpg


img_odrazka.jpg ODLEHOVAC SLUBA (OS)
(POBYTOV SLUBA)
Zkladnm poslnm odlehovac sluby je doasn zastoupit osobu blzkou v pi o dt nebo dosplho se zdravotnm postienm a vytvoit ji tak as pro vlastn odpoinek a obnovu sil. Podporovat uivatele tto sluby v zskvn novch socilnch kontakt, schopnost a dovednost v novm podntnm prosted.
img_03_os_small.jpg

(TERNN SLUBA)
Zkladnm poslnm Domova pod hradem ampach ve slub podpora samostatnho bydlen je pomhat uivatelm t v bnm prosted vlastn domcnosti a zvldat nroky samostatnho bydlen.

img_04__psb_small.jpg


img_odrazka.jpg SOCILN TERAPEUTICK DLNY (STD)
(AMBULANTN SLUBA SOCILN PREVENCE)
Zkladnm poslnm Domova pod hradem ampach ve slub sociln terapeutick dlny je dlouhodob a pravideln podpora v zskn, udren a rozvoji pracovnch nvyk a socilnch dovednost osoby se zdravotnm postienm jako pedpoklad pro zven ance na jej uplatnn se na trhu prce a zven sobstanosti v bnm ivot.

img_05__std_small.jpg


img_odrazka.jpg  SPECIALIZOVAN SLUBA PRO DTI A MLAD DOSPL (SSDD - DOZP + OS)  
tato specializovan sluba je soust sluby DOZP a OS
(POBYTOV SLUBA)
Clem sluby je poskytovat uivateli individuln a odbornou podporu v pekonvn projev nronho chovn a umonit mu tak dle jeho monost vst dstojn a z jeho pohledu co nejspokojenj zpsob ivota. V ppad odlehovac sluby je clem tak doasn zastoupit v pi osobu blzkou a vytvoit ji tak as pro vlastn odpoinek a obnovu sil.


img_odrazka.jpg  SOCILN SLUBY PRO DTI (DTI - DOZP + OS) 
tato sociln sluba je soust sluby DOZP a OS
(POBYTOV SLUBA)
Clem sociln sluby pro dti je poskytovat kvalitn nhradn rodinou pi a udrovat kontakt dt se svou rodinou. Zvltn pozornost je v rmci  DOZP vnovna pi o dti, zejm. dtem s nazenou stavn vchovou. V oblasti pe o dti je navzna spoluprce s orgny sociln-prvn ochrany dt (probhaj pravideln nvtvy zamstnanc OSPOD v mst poskytovn sluby, vyhodnocovn poteb dt IPOD, probhaj ppadov konference dle aktulnch poteb); zajitno je vzdlvn dt v rmci programu speciln zkladn koly. Clem odlehovac sluby je doasn zastoupit osobu blzkou (zejm. rodie, sourozence, manela) v pi o dt se zdravotnm postienm a vytvoit ji tak as pro vlastn odpoinek a obnovu sil a dle poskytnout uivateli pobytov odlehovac sluby pi doasnm pobytu monosti vytvoen novch socilnch kontakt, schopnost a dovednost v novm podntnm prosted.



VEEJN PROHLEN A ZVAZEK K TRANSFORMACI:

Domov pod hradem ampach napluje strategii transformace a deinstucionalizace poskytovanch pobytovch socilnch slueb. Dv tak monost uivatelm tchto slueb t v bnm prosted, s podmnkami srovnatelnmi s bnmi domcnostmi a s otevenmi vztahy k lidem v okoln spolenosti.

Vce o transformaci socilnch slueb Domova pod hradem ampach